Terug naar Nieuws.

Sunset Snowbiken bij Ski & School

Vanaf seizoen 2015/2016 nieuw en exclusief bij Ski & School.

 

Het kan vaak niet gek genoeg. Elke hobbel op de piste en elk bospad wordt onderzocht als jongelui naar beneden razen. Zelfs na een actieve dag skien is vaak nog genoeg energie voor de après ski.Vaak is er 1 avond ingepland voor de groep voor een outdoor activiteit na het skien, het zogenoemde rodelen.

Rodelen brengt echter vaak blessures met zich mee en wij hebben hier een super kicken alternatief voor gevonden! SNOWBIKEN!!

De snowbike is nog relatief onbekend, dit terwijl de eerste snowbike al ui 1949 stamt. Sinds deze tijd is er veel aan de techniek en materiaal van de bike veranderd. Het princiepen van het snowbiken is eigenlijk niet veranderd. Het woord snowbike verraad eigenlijk al wat het inhoud, het is een fiets voor de sneeuw. 

De snowbike heeft kleine skitjes ipv. wielen, je stuurt met je voeten en het stuur wat veel weg heeft van het sturen op een normale fiets. Doordat het snowbiken een laag instap niveau heeft kan dit vrijwel door iedereen in een korte tijd geleerd worden. 

Omdat wij als Ski & School vaak mee gemaakt hebben dat er bij het rodelen vaak ongelukken gebeuren wilden wij een cool alternatief kunnen aanbieden SUNSET SNOWBIKEN.

Na het normale les programma wordt de groep snowbikers in uur tijd bijgeschoolt door de snowbike leraren zodat de vaardigheden voldoende zijn om veilig af te kunnen dalen. Net voor het sluiten van de liften gaat de gehele groep met de laatste lift naar de top van de berg.Hier is voldoende tijd voor het maken van mooie foto´s van de de zon die achter de bergen verdwijnt. Als deze mooie en bijzondere verschijning voorbij is zullen we sunset afdaling beginnen, in de schemer van de nacht biken we naar beneden. Halverwege hebben wij een leuke `hutte` waar iedereen een warm drankje kan nuttigen tot de nacht volledig is ingevallen. 

Het laatste gedeelte van de toch zal iedereen uitgerust worden met hoofdlampen en met toestemming van de bergbahnen vervolgen wij als groep de laatste gedeelte van de afdaling om met een nieuwe en spannende ervaring zonder blessures de ski dag te kunnen afsluiten.