Terug naar Nieuws.

Iedereen kan skiën!

Skiën kan iedereen, OOK met een beperking! Ski&School onderscheid zich doordat wij samenwerken met verschillende leraren die ervaring hebben met alle beperkingen.

op steeds meer scholen zien wij dat er kinderen zijn met een beperking waarvoor vaak extra aandacht benodigd is. Wij vinden het belangrijk dat ook deze kids met extra zorg op een zo tof en normaal mogelijke manier leren skiën. Wij kennen geen beperking waarmee je niet kan skiën! 

 

onz idee is dat we uit gaan van wat een leerling allemaal wèl kan! Als het er namelijk in zit om staand te skiën is het vooral een zaak van inslijpen, veel doen, veel herhalen. Eventueel gebruiken we hulpmiddelen zoals een Edgie Wedgie die de punten van de ski’s bij elkaar houden voor de pizza punt. Mocht staand skiën geen mogelijkheid zijn wordt er gekeken naar een variant van zit skiën. 

Ook bij zitskiën is het mogelijk om uiteindelijk geheel zelfstandig te kunnen skiën, begeleiding blijft echter wel altijd nodig op de piste en bij de liften. Mocht u in de groep iemand hebben met een beperking raden wij het aan contact op te nemen met Ski&School om te kijken wat hiervoor de mogelijkheden zijn.

Wij zien graag iedereen genieten van een fijne en unieke wintersport ervaring. Daag ons..... maar zeker jezelf of je leerlingen uit!